Welkom in het Obesitascentrum Hasselt

weegschaal met springveer2

Zolang er geen vaccin beschikbaar is, zal het Jessa Ziekenhuis coronapatiënten opvangen. Deze bijzondere omstandigheden houden ook in dat de dagelijkse werking voor de verschillende specialismen zal veranderen. Hierin volgen we steeds de laatste richtlijnen van de overheid. Maar van één ding kan je zeker zijn: onze missie blijft dezelfde. Elke patiënt verdient namelijk kwalitatieve en veilige zorg. Daarom passen we een uitgebreid beschermingsbeleid toe. Hoe dit werkt, lees je hier.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent obesitas als een ziekte. Obesitas is vaak de oorzaak van ernstige gezondheidsproblemen en heeft meestal ook een belangrijke impact op het sociale leven. Bovendien komt het steeds vaker voor, bijna 1 op 2 Belgen kampt immers met overgewicht. Je staat er dus niet alleen voor.

 

In het Jessa Ziekenhuis wordt de behandeling van obesitas multidisciplinair benaderd in ons obesitascentrum. Een groep van specialisten zal per patiënt een optimale behandeling voor het overgewicht voorstellen, steeds in overleg met de huisarts.

 

In dit centrum bieden wij verschillende opties aan om tot een gezonder gewicht en betere gezondheid te komen. We zoeken samen met jou welke de beste behandelopties zijn afhankelijk van je medisch profiel en verwachtingen.

 

Er zijn twee mogelijke trajecten om overgewicht of obesitas aan te pakken, nl. een conservatief (dieet, beweging, ...) of een chirurgisch.

 

Heb je na het doornemen van deze website nog vragen? Contacteer ons dan gerust via 011 33 55 77 of ....