Naar het ziekenhuis voor een onderzoek, ingreep of raadpleging

De strijd tegen de coronapandemie brengt voor ieder van ons nieuwe maatregelen mee. Een bezoek aan het ziekenhuis voor een onderzoek, raadpleging of ingreep ziet er tegenwoordig dan ook anders uit. Samen zorgen we ervoor dat dit volledig veilig kan verlopen, en dit zowel voor onze Covid-negatieve als Covid-positieve patiënten. We doen dit door volledig gescheiden patiëntenstromen te voorzien.

 

We geven je nu al graag wat informatie mee zodat je raadpleging, ingreep of onderzoek vlot kan verlopen: 

 

 • Kom niet te vroeg naar het ziekenhuis, maximum 10 minuten vóór je afspraak (tenzij anders vermeld in de dienst specifieke info). Zo hoef je niet met meerdere patiënten lange tijd in de wachtzaal te zitten. De stoelen in de wachtzaal staan verspreid opgesteld, met een veilige afstand van 1,5 m. Neem plaats met respect voor social distancing. Zo blijft het veilig voor jezelf en anderen. 
 • Moet je opgenomen worden in het ziekenhuis of een ingreep ondergaan die niet onder lokale verdoving kan gebeuren? Dan wordt er een afspraak ingepland om je te testen op Corona (pre-opname  screening). Ten laatste drie dagen voor de geplande opname of ingreep belt één van onze medewerkers je om hiervoor een afspraak (op dag 2 voor opname) vast te leggen. Heb je hierover nog vragen? Neem dan contact op met 013 55 07 55.
 • Kom alleen naar het ziekenhuis en breng geen kind(eren) mee. Enkel indien het strikt noodzakelijk is, is één begeleider toegelaten (liefst een gezinslid of iemand uit je vaste omgeving):

  • Kinderen ( < 18 jaar)
  • Patiënten met taalproblemen
  • Dove patiënten
  • Patiënten met neurologische klachten (vb. dementie)
  • Hulpbehoevende patiënten of patiënten met een handicap (mentaal of fysiek)

 

Uitzonderingen

  • Op raadpleging in het oncologisch dagziekenhuis is een begeleider enkel toegelaten wanneer afgesproken met de behandeld arts, enkel op vertoon van een bevestigingsbrief mét een groene Jessa-sticker.

  • Bij fertiliteitsbehandeling is de partner toegelaten, enkel op vertoon van een bevestigingsbrief mét een groene Jessa-sticker.

 

Een begeleider met symptomen of in quarantaine, bijvoorbeeld door nauw contact met iemand die COVID-
positief is of bij identificatie als een nauw contact door de ‘Coronalert’ applicatie, is niet toegelaten.

 

Welke stappen volg ik bij aankomst in het ziekenhuis? 

We werken in het ziekenhuis met gescheiden (patiënten)stromen om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers op ieder ogenblik te kunnen garanderen. Doorloop bij aankomst in de inkomhal ons 4-stappenplan:

 

Je ontsmet je handen meteen bij aankomst in de inkomhal. Draag je handschoenen, dan doe je deze eerst uit. 

handen ontsmetten
Je krijgt bij aankomst een chirurgisch mondneusmasker indien je dit nog niet draagt. Zet het masker op volgens de instructies (zie verder).  mondmasker

Je schrijft je - in functie van je onderzoek, ingreep of raadpleging – in via de inschrijvingskiosk of rechtstreeks op de betreffende dienst vb. radiologie,….

inschrijfkiosk

Heb je je ingeschreven via de inschrijvingskiosk? Ontsmet dan je  de handen opnieuw. Dit is nodig omdat je het scherm van de kiosk hebt aangeraakt 

handen ontsmetten

Je houdt tijdens het 4-stappenplan en je verdere bezoek steeds voldoende afstand (minimum 1,5 meter). Zo zorg je voor je eigen veiligheid en die van anderen. 

afstand houden

 

_frankrijk

Français

_engeland

English

_duitsland

Deutsch

Volg je raadpleging op via app ‘mynexuzhealth’ 

Je afspraken voor een raadpleging of onderzoek in het ziekenhuis kan je steeds inkijken via de app ‘mynexuzhealth’. Je gaat naar de play- of app-store op je gsm om deze app te downloaden. Om deze app te kunnen gebruiken, moet je je toestel eenmalig registreren. Dit kan via je computer.  

 1. Ga naar https://mynexuzhealth.be en meld je aan via CSAM. 
 2. Ga naar je profiel en vervolgens naar het tabblad App.
 3. Ga naar registreer uw toestel en volg de stappen
 4. Geef in stap 3 de registratiecode in.
 5. Ga naar stap 4 om een QR-code te genereren. 
 6. Scan de QR-code

 

Hoe zet ik mijn mondneusmasker correct (=veilig) op?